06 aprilie – Coliziunea lui Dumnezeu cu păcatul

V 01, AM § Lasă un comentariu

„El a purtat păcatele noastre în trupul Său, pe lemn.” 1 Petru 2:24

Crucea lui Iisus este revelarea judecății lui Dumnezeu asupra păcatului. Niciodată nu tolera ideea martirajului în ce privește Crucea lui Iisus Hristos. Crucea a fost un triumf superb prin care au fost zguduite temeliile iadului. Nimic nu este mai singur în Timp sau Eternitate decât ce a făcut Iisus Hristos pe Cruce: El a mutat întreaga rasă umană înapoi într-o relație normală cu Dumnezeu. El a făcut Răscumpărarea baza vieții umane, adică El a creat o cale pentru fiecare fiu al omului să intre în comuniune cu Dumnezeu. Crucea nu a fost o întâmplare pentru Iisus: El a venit intenționat la ea. El este „Mielul junghiat de la întemeierea lumii.” Întregul sens al Întrupării este Crucea. Fii atent să nu separi manifestarea lui Dumnezeu în trup de devenirea păcat a Fiului. Întruparea s-a realizat cu scopul Răscumpărării. Dumnezeu s-a întrupat cu scopul ridicării păcatului, nu cu scopul realizării de Sine. Crucea este centrul Timpului și Eternității, răspunsul enigmelor amândurora.

Crucea nu este crucea omului, ci crucea lui Dumnezeu, iar Crucea lui Dumnezeu nu poate fi realizată în ființa umană. Crucea este expunerea naturii lui Dumnezeu, poarta prin care fiecare individ al rasei umane poate să între în comuniune cu Dumnezeu. Când ajungem la Cruce, nu intrăm prin ea; rămânem în viața către care Crucea este poarta.

Centrul mântuirii este Crucea lui Iisus, iar motivul pentru care este atât de ușor de obținut mântuirea este că l-a costat foarte mult pe Dumnezeu. Crucea este punctul unde Dumnezeu și omul păcătos se unesc prin zdrobire și calea spre viață se deschide – dar zdrobirea este asupra inimii lui Dumnezeu.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading 06 aprilie – Coliziunea lui Dumnezeu cu păcatul at Dinamica Lucidă.

meta

%d blogeri au apreciat asta: