05 aprilie – Agonia Lui și Părtășia noastră

V 55, AM § Lasă un comentariu

„Atunci Isus a venit cu ei într’un loc îngrădit, numit Ghetsimani, și a zis ucenicilor: ,,Ședeți aici pînă Mă voi duce colo să Mă rog… rămîneți aici, și vegheați împreună cu Mine.” Matei 26:36, 38

Nu putem niciodată înțelege agonia din Ghetsemani, dar cel puțin nu trebuie să o înțelegem greșit. Este agonia lui Dumnezeu și a Omului într-una, față în față cu păcatul. Nu știm nimic despre Ghetsemani din experiența personală. Ghetsemani și Calvarul reprezintă ceva unic; sunt poarta către Viață pentru noi.

Nu moartea pe cruce era ceea ce L-a înspăimântat pe Iisus în Ghetsemani; El a afirmat foarte emfatic că El a venit cu scopul de e a muri. În Ghetsemani El s-a temut ca nu cumva să nu reziste ca Fiu al Omului. El putea rezista ca Fiu al lui Dumnezeu – Satana nu-L putea atinge din acest punct de vedere, dar asaltul lui Satana era acela că El va rămâne singur; aceasta însemnând că nu va putea să fie Mântuitor. Citiți istorisirea [acestui] chin din perspectiva ispitirii: „diavolul l-a lăsat până la o vreme.” În Ghetsamani Satana s-a întors și a fost învins din nou. Asaltul final al lui Satana împotriva Domnului nostru ca Fiu al Omului este în Ghetsemani.

Agonia din Ghetsemani este agonia Fiului lui Dumnezeu împlinind destinul Lui ca Mântuitor al lumii. Vălul este dat la o parte pentru a descoperi tot ce L-a costat să facă posibilă înfierea noastră. Agonia Lui este baza simplității mântuirii noastre. Crucea lui Hristos este un triumf pentru Fiul Omului. Nu era doar un semn că Domnul nostru a triumfat, ci că El a triumfat pentru a salva rasa umană. Acum fiecare ființă umană poate să reziste în prezența lui Dumnezeu din cauza a ceea ce a îndurat Fiul lui Dumnezeu.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading 05 aprilie – Agonia Lui și Părtășia noastră at Dinamica Lucidă.

meta

%d blogeri au apreciat asta: