31 martie – Ascultare versus Ipocrizie în noi înșine

V 00, AM § Lasă un comentariu

„Dacă vede cineva pe fratele său săvîrșind un păcat care nu duce la moarte, să se roage; și Dumnezeu îi va da viața, pentru ceice n’au săvîrșit un păcat care duce la moarte.” 1 Ioan 5:16

Dacă nu suntem ascultători de felul în care lucrează Duhul lui Dumnezeu în noi, vom deveni ipocriți spiritual. Vedem unde alții greșesc și transformăm discernământul în batjocură a criticii în loc de mijlocire pentru ei. Descoperirile ni se fac nu prin ascuțimea minții noastre, ci prin pătrunderea directă a Duhului Sfânt, și dacă nu suntem ascultători de sursa revelației, vom deveni centre de critica și vom uita că Dumnezeu spune – „să se roage; și Dumnezeu îi va da viața, pentru ceice n’au săvîrșit un păcat care duce la moarte .” Ai grijă să nu joci rolul ipocritului prin a petrece tot timpul încercând să îi corectezi pe alți înainte de a te închina lui Dumnezeu tu însuți.

Una dintre cele mai subtile poveri pe care le pune Dumnezeu peste noi ca sfinți este această povară a discernământului în ce privește alte suflete. El descoperă lucrurile pentru ca noi să ducem povara acestor suflete înaintea Lui și să ne formăm părerea lui Hristos despre ele, și în timp ce mijlocim în această direcție, Dumnezeu spune că El ne va da „…viața, pentru ceice n’au săvîrșit un păcat care duce la moarte.” – nu prin faptul că Îl aducem pe Dumnezeu în contact cu mințile noastre, ci prin faptul că ne motivăm până când poate să ne transmită gândurile Lui despre cel pentru care mijlocim. Vede Iisus Hristos munca sufletului Său în noi?

El nu o poate face decât dacă suntem atât de identificați cu El încât suntem preocupați ca să avem perspectiva Lui despre oamenii pentru care ne rugăm. Fie ca să putem învăța să mijlocim atât de cu toată inima încât Iisus Hristos să fie pe deplin mulțumit cu noi ca mijlocitori.

Reclame

Tagged: , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading 31 martie – Ascultare versus Ipocrizie în noi înșine at Dinamica Lucidă.

meta

%d blogeri au apreciat asta: