27 februarie – Lucrarea săracită a lui Iisus – [Impoverished ministry of Jesus]

V 01, AM § Lasă un comentariu

De unde ai Tu această apă vie?” Ioan 4:11

„Fântâna este adâncă” – mult mai adâncă decât ştia femeia Samariteană! Gândiţi-vă la adâncimile „fântânilor” din voi. Ai sărăcit tu slujirea lui Iisus astfel încât nu poate face nimic? Să presupunem că este o fântână de necazuri fără seamăn în inima ta, şi Iisus vine şi spune – „Să nu ţi se tulbure inima”; iar tu dai din umeri şi spui „Dar Doamne, fântâna este adâncă; Nu ai  cum să scoţi tăcere şi confort din ea.” Nu, El le va aduce de sus. Isus nu aduce nimic la suprafaţă din fântânile naturii umane. Noi limităm pe Sfântul lui Israel prin a ne aminti ce i-am permis să facă pentru noi în trecut, şi prin a spune, „Bineînţeles nu mă pot aştepta ca Dumnezeu să facă acest lucru.” Ceea ce taxează atotputernicia este chiar lucrul pe care noi ca ucenici ai lui Hristos ar trebui să credem că îl va face. Noi sărăcim lucrarea lui atunci când uităm că e Atotputernic; sărăcirea este în noi, nu în El. Noi vom veni la Iisus ca la un Mângâietor sau ca la Cineva cu compasiune, dar nu vom veni la El ca la Unul Atotputernic.

Motivul pentru care unii dintre noi sunt specimene atât de slabe ale creştinismului este deoarece noi nu avem un Hristos Atotputernic. Noi avem atribute şi experienţe creştine, dar nu un abandon faţă de Iisus Hristos. Când intrăm în circumstanţe dificile, noi sărăcim lucrarea Sa spunând – „Bineînţeles, El nu poate să facă nimic” şi ne luptăm până la fund şi încercăm să scoatem apa singuri. Fii atent la satisfacţia de a te lăsa pe spate şi a spune – „Nu se poate”; ştii că se poate dacă priveşti la Iisus. Fântâna incompletitudinii tale este adâncă, dar fă un efort şi priveşte spre El.

Reclame

Tagged: , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading 27 februarie – Lucrarea săracită a lui Iisus – [Impoverished ministry of Jesus] at Dinamica Lucidă.

meta

%d blogeri au apreciat asta: